Marmaris 25 juni

Midsommarafton åker vi till Marmaris, Turkiet. Resan blev bokad i tisdags, längtar!











En timme i helvetet

Idag slutade jag jobbet tidigare för att åka in till stan i Karlstad och fixa några saker. Men det bli inte så kul som jag tänkt mig...

När jag väl svänger av E18 mot stan, börjar det bli väldigt mycket trafik. Då upptäcker jag att det är studentflak som är ute och åker. Jag hamnar i en lång (jättelång) bilkö. Efter att ha kommit en väldigt kort bit på en lång stund, börjar "stopp"-lampan i bilen blinka och det ryker från motorhuven. Som tur är kan jag svänga av mot en busshållsplats och stänga av bilen. Öppnar huven och ser att det runnit något under bilen. Får panik och börjar ringa till folk. Inser att jag måste försöka få hjälp av någon att fylla på vatten i kylaren, då bilen antagligen blivit överhettad och kokat över. Efter en stund stannar en gubbe och jag får följa med hem till honom och hämta en flaska med vatten. Efter ytterligare en stund stannar en kille och hjälper mig att fylla på kylaren (vågade inte själv). Han hade råkat ut för samma sak och försökte hjälpa mig så gott han kunde. Han räddade verkligen min dag, stort tack! 

Jag åkte väldigt försiktigt med bilen till ett villakvarter och parkerade bilen längs vägen. Hann i alla fall med en stund på stan och fixa det jag skulle. Innan jag åkte hem svängde jag förbi Statioil där jag fick ytterligare hjälp med kylarvätska. Nu står bilen i garaget, men resan hem var lite nervig (även om det inte lös någon lampa eller rök).

Aldrig mer bil till Karlstad under studenten...



  

RSS 2.0