Hål i väggen

Sitter just nu och kollar på Hål i väggen. Jag håller på Elin Kling och tjejerna. Vi har precis ätit lyxmiddag bestående av pepparbiff, gratäng, b-sås och vitlöksbröd. Andreas är här också. Efter programmet ska vi kola på film, 21.

Igår kväll åkte vi till Pers syster och bara tog det lungt. Jag drack ett glas vin och ett glas cider, så Per fick köra. Men han fick sin alkoholranson i fredags. Idag fick jag äntligen sova ut på morgonen, inget jobb eller något annat att passa tiden till. Det var skönt. Vid lunch tog jag en promenad med (bakis)Sofie ;). Skönt att komma ut en sväng i det fina vädret, specielt med dig vännen. Annars har det inte hänt så mycket idag, har städat lite och Per har varit på fotbollsmatch..

Lördag 27/9

Har inte hänt så mycket i början av veckan, dock mer i slutet. Var med Anette till djuraffären i torsdags och spanade in lite till lillan som kommer på fredag. Har fortfarande inte kommit på något bra namn, förslag..? Igår slutade jag en timma tidigare så Anette och jag kunde åka till Marieberg. Hon hade lite rabatt på Esprite till henne och en vän. Dock hittade jag inget. Köpte faktiskt inga kläder eller nått till mig igår. Blev bra lite inhandlat på Ikea till lägenheten. Även om jag inte shoppade något speciel var det skönt att komma iväg en sväng och umgås med Anette. Var så längesen vi träffades. Följde med hem till henne en sväng på kvällen efter Örebro. Vi drack te och myste framför tvn.

Efter jobbet idag åkte jag ner till stan och mötte upp Sofie och hennes kompisar. Vi lunchade lite på Paris. Fick bli en kycklingbaguette för min del, mums! Annars har jag mest tagit det lungt nu på eftermiddagen. Känner mig seg och trött. Hoppas jag inte håller på och bli sjuk bara. Får se vad som händer ikväll. Kanske blir en sväng till Sofie och tjejerna på fest. Eller om vi bara tar det lungt hemma. Det återstår att se...

Tisdag 23/9

Tänk om man fick sitta och äta samma goda och mysiga frukost som vi gjorde Stockholm. Med en brasa tänd precis framför och ingen stress. Brukar hinna äta frukost ganska lungt på morgonen. Hinner till och med göra te. Men vissa dagar är man väldigt trött på morgonen och orkar inte upp lika tidigt som man brukar. Trodde jag skulle få stressa imorse, eftersom jag kom i säng så sent igår (får skylla mig själv), men jag kom upp i tid..


Efter jobbet ville jag hitta på något, men det var ingen som hade tid. Så det slutade med att jag städade och grejade här hemma medan Per var iväg och tränade. Har bytt ut sommarskorna mot höst/vinterskor, eftersom nu är det verkligen ingen chans att värmen kommer tillbaka. Snart dags att hämta ner tjokare jackor från vinden också..

Kollade på Fredrik och Filip förut, det var riktigt roligt. Kul att det är en tjej som tävlar mot dom den här gången. Synd bara att det är sista veckan med programmet. Men hinner/orkar ändå inte kolla när det är tre gånger i veckan. Nu ska jag nog gå och lägga mig, med tanke på att jag behöver komma ifatt med lite sömn.

Stockholm

Har tyvärr inte varit så aktiv här på ett tag. Det beror främst på att vi inte varit hemma i helgen.

I fredags förmiddag begav vi oss mot en weekend i Stockholm. Kom iväg ganska sent hemifrån, men det var inte så oväntat. På vägen upp gjorde vi ett stopp. I Hummelsta. Vem klarar att åka förbi där, utan att stanna och inhandla godis? Med tanke på att Per och jag plockade i en varsin påse (han tog choklad och jag tog det jag anser är gott), blev det en del godis.

Utan någon vidare värst bra karta hittade vi förvånande värt bra till hotellet. Hade bokat in två nätter på ett hotell i Solna. Det låg mitt i ett köpcentrum som hade 120 affärer, perfekt tyckte jag. Checkade in, kollade hotellrummet och fräschade till oss lite innan vi tog tunnlbanan till City. Trodde inte att vi skulle hinna shoppa så mycket på fredagen, specielt inte när vi kom upp så sent. Men skenet kan bedra. I första affären (Edc) köpte jag ett par jeans och Per en t-shirt. På Topshop inhandlade Per i stort sett en hel outfit, bestående av jeans, shorta, halsduk och vantar. Jag hittade tyvärr inget där. Tycket Topshop är mycket bättre i London. På ett ställe som heter d.n.a hittade vi skor. Två par var. Jag köpte två Puma-skor, är mycket nöjd. Vi var väldigt nöjda med all shopping på dessa få timmar.

 

När affärerna stängde åkte vi tillbaka till hotellet och böt kläder. Gick med tomma magar till en krog/restaurang i närheten. Där åt och drack vi väldigt gott, samtidigt som vi fick lyssna till samtal mellan tre amerikaner och en indier. Beslöt oss för att avsluta kvällen på hotellets bar. Jag drack endast en drink, medan Per provade några öl och någon whiskey.    

Kom upp vid halv nio på lördagen. Det är tungt att gå upp så tidigt när man är ledig, men var ju tvungna att passa tiderna för frukost. Vi hittade en jättemysig plats vid en brasa som låg mitt i restaurangen. Även på lördagen åkte vi in till City för att shoppa. Dock hittade vi nästan inget. Eller ja, jag hittade kläder men dom var slut i min storlek. Det var väldigt irriterande. Vi fikade på ett ställe som hette Helmer. Där åt jag den godaste strawberry cheescake jag någonsin har ätit. Jag köpte i alla fall en apa (den blåser torrt nagellacket när man har målat naglarna) på Urban Outfitters, halsband och örhängen på Vero Moda och ett par till skor på HM (ja vet, jag har många skor redan).

  

När affärerna stängde gick vi till Kungshallarna och åt. Senare under kvällen gick vi på bio, Wanted. Den var riktigt bra, även om den var från 15 år och våldsam. Väl tillbaka på hotellet somnade vi snabbt. Man blir helt slut i benen av att gå och shoppa...

På söndagen var det tänkt att vi skulle gå i det köpcentrumet vi bodde i. Det var tänkt så i alla fall. Men när vi skulle flytta bilen efter utcheckningen, ville den inte starta. Batteriet var utav någon anledning tomt. Som tur var fick vi hjälp av en farbror (vi hade startkablar i bilen i alla fall) att få igång bilen. Då var det inte att tänka på att stanna och shoppa vid köpcentrumet. Jag var lagom glad. Men men, jag ska i alla fall aldrig äga en Saab. Det har jag konstaterat efter alla dåliga bilar vi haft/lånat. Vi stannade i alla fall en sväng på Marieberg på vägen hem. Där hittade jag en tröja, en t-shirt och en väska. Vi köpte även några möss (leksaker) till lilltjejen som kommer om ett tag. Så jag var nöjd med dagen ändå.

   

Vi stannade även i Bråten på fika innan vi åkte hem till lägenheten. Vi var duktiga och packade upp allt, innan vi la oss i soffan och kollade på Morden i Midsomer. Även om vi hade det jättebra i Stockholm, var det skönt att komma hem.

Idag har jag som vanligt jobbat. Har även cyklat till Kronhallen och handlat. Innan Poirot började fixade jag mat, kycklinggryta och ris.


Per fick jobba över och kom lagom hem till maten. Annars har jag bara legat under filten i soffan och kollade på Poirot nu under kvällen. Men nu är det nog dags att sova...

Senaste tiden

Längesen jag skrev här. Har hänt en del sen sist. Börjar med fredagen, som innehåller den största nyheten. Efter jobbet gick jag till en familj här i karlberg och kollade på kattungar, som jag hade sett i en annons på Blocket. Det slutade med att jag tingade en liten söt tjej. Hon är grå/vit randig med vit nos. Hade jättesvårt att välja om jag skulle ta henne eller en svart tjej. Men det slutade med den randiga, kändes bäst så. Beroende på hur det går, så får vi hämta henne om 3-5 veckor. Längtar! Nu är det bara det där med namn också...

Eftersom Per var ute i fredags (jag jobbade på lördagen, så jag orkade inte följa med ut), cyklade jag hem till mamma och dom. Åt pizza och kollade på tv. Mamma var snäll och cyklade med mig hem, så jag slapp cykla själv. På lördagen var det dags för jobb, fick igång bilen som tur var. Men när jag skulle hem ville den inte starta, typiskt! Men men, vi ska köpa en ny bil nu i alla fall. Dagen bestod av att besöka Pers ena syster med familj. På kvällen åkte vi till Bråten och bara tog det lungt. Var med andra ord inte hemma så mycket i lördags.

På söndagen promenerade vi hem till mamma för att äta och fika. Träffade även mormor och morfar. På kvällen kollade vi på premiären av Hål i väggen, det var helt okej. Tyckte det kändes kort och att det kunde vara någon annan programledare.

Igår var det som vanligt jobb, skönt att börja sent efter helgen. Per kom ut och hämta bilen, som tur var startade den. Stannade bara en snabbis hemma för att packa lite grejer, sen åkte vi på kalas i Bråten. Eftersom jag kom direkt från jobbet fick jag duscha där. Vi åt bland fick bland annat paj, känns som vi har ätit det ganska mycket på sistonde (lördag hos Pers syster, söndag hos mamma och igår i Bråten). Men men, det är gott med paj. Vi kom inte hem förrens vid tio igår, så då var det bara att diska och fixa mat.

Idag har det inte hänt något specielt. Vi har bara tagit det lungt. Gjorde taco till kvällsmat. Det är en fördel med att inte bo hemma. Man får äta vad man vill, när man vill..


Torsdag 11/9

Borde egentligen sova nu, men har inte riktigt tagit mig till sängen än. Tänkte ge en liten snabb uppdatering här först. Efter att jag hade skrivit senast och skulle gå och lägga mig, hände en liten olycka. Jag gick och la mig och började greja i mitt nattduksbord. Bara det att om man inte har dragit ut lådan tillräckligt långt (+ har en massa tidningar i lådan) så åker den igen pga tyngden. Det hände självklart denna kväll och annorlunda denna gången var att jag inte hann dra undan min hand helt (var väldigt trött). Så jag har fått ett stort skrapsår mitt på handen. Snyggt, eller inte. Men just nu sitter det ett plåster där. Men jag vet inte om jag vill kalla det klanthet eller otur..

Igår hände det inte alls så mycket. Hade en så tråkig försäljare på jobbet, men annars hände det inget annat specielt. Idag kom Andreas hem till oss när jag slutat jobbet. Vi tog en promenad ner till stan och fixade lite saker till han, bl a på körskolan. Vi hann även in på HM en sväng. Där köpte jag ett par jeans, puder och ett fint armband. Kanske lägger upp bilder i morgon om jag hinner.

Sofie kom även förbi en sväng nu på kvällen. Även om vi inte sågs så länge, är det lika trevligt varje gång. Medan hon var här satt Andreas vid tv-spelet, eftersom Per var hos hans syster en sväng. Annars har vi mest kollat på tv under kvällen, Top Model och Vem kan slå Fredrik och Filip.

Såg en annons på blocket förut om kattungar som finns till salu här i Karlbergsområdet. Så jag har mailat till hon som hade katterna och sa att vi är intresserade. Ska ringa henne i morgon så får vi se när vi kan kolla på katterna..


Äntligen

Äntligen har jag tid för en updatering här. Som vanligt har det inte blivit något skrivande i helgen. Men det ska jag försöka ändra på.

I fredags hade vi en nattgäst, min lillasyster. När jag kom hem från jobbet var hon redan hemma hos oss (dom andra var också här). Det blev en kväll full av mys, film (Kogänget), popcorn, chips och målning. Sofie ville inte lägga sig förrens vi skulle sova, så vid ca halv tolv kröp vi ner i sängen. Hon fick sova på min sida, men med eget täcke. Vaknade några gånger av att det var lite trångt i sängen, men det gick bra. Denna gång sov hon till halv nio på lördagen (sista vaknade hon halv sju!), så jag var nöjd med lite sovmorgon. Vi släpade oss till soffan i stället där hon fick välling och kolla på film och barnprogram.

Vi hann även med att baka ploppmuffins under lördagen, innan vi åkte till Kristinehamn en sväng. Där hittade jag en fin tidningskorg (men vi ska ha den till att lägga mössor och vantar i till vintern). På Maxi blev det mest nyttiga saker inhandlat, förutom en Liza Marklund-bok till mig. Väl hemma igen fikade vi på Sofies och mina muffins, mums! Kvällen spenderades lungt i Bråten med tv-tittande.


Efter att ha sovit ganska länge på söndagen (jag fick ju inte så mycket till sovmorgon på lördagen), började vi städa här hemma. Fick bort lite till vinden och Per rensade i avloppet i duschen, det var äckligt! Eftermiddagen bjöd på kalas i Linnebäck, Elin fyllde ju 20 igår. Där fikade och åt vi en massa gott. Sen på kvällen kollade Per och jag på film, 3:10 to Yuma, den var riktigt bra. En film att rekomendera.

Igår slutade jag sent och hann inte göra så mycket innan Poirot börjde. Ingen av oss var särskilt pigg, så vi köpte pizza till kvällsmat. Ibland får man vara lite lat. Poirot var mycket bra och denna gång kunde jag ägna all tid till att bara till på tvn (inga blommar att plantera om eller tvätt som ska sorteras).

Idag har Andreas varit på besök. Vi tog en promenad till Kronhallen och handlade lite, det var bra med lite bärhjälp även om vi inte handlade så mycket. Jag kollade på Top Model (säsong 10!) som började igen nu ikväll. Lite synd att dom visar det flera gånger i veckan nu, är svårare att följa då. När det var slut, var vi duktiga och satte upp en hylla i tredje rummet. Man får ta sådana projekt när tiden räcker till och motivationen finns. Resultatet blev i alla fall jättebra, dock har vi inte hunnit ställa upp så mycket på dom än. Vi kollade även på "vem kan slå Filip och Fredrik" senare under kvällen, vilket bra program! Trodde inte det skulle vara så roligt, men fastnade framför tvn ändå.


Nu när jag tog fram datorn krånglade tangentbordet, men vi fick ordning på det till slut. Jag hoppas inte det kommer hända igen. Den har ju fungerat perfekt hittils..

Bränd lasagne

Idag har det inte hänt så mycket roligt. Har i stort sett bara tvättat och handlat. Gjorde även lasagne (väldigt mycket) och självklart lyckades jag bränna den vita såsen. Eller ja, det upptäckte vi när vi började äta, så typiskt! Lite jobbigt att vi gjorde så mycket för att kunna frysa in lite. Men men, vi får plåga i oss..

Missade Idol förut, men det gör inte så mycket. Det är inge lockande längre, känns så dåligt med en ny jury. Kollade i alla fall på Heroes, även om jag inte hade tänkt det. Har hört att andra säsongen ska vara dålig. Men jag tyckte det här ansnittet var bra...

Finns inte så mycket mer att skriva. Ska nog gå och läsa i min bok nu i stället.


Försovning och kalas

Skulle ha börjat klockan sju imorse. Men när jag vaknade till och kollade på min klocka, så stod det 07.00. Jag hade försövit mig. Är van att börja nio på tisdagar annars, men nu har jag bytt skift. Eftersom jag åker buss kunde jag börja först vid åtta..

Nu på kvällen har jag varit på kalas hos Sofie. Var lite orolig för min present (typ en ljusstake), men hon hade den inte sen tidigare som tur var. Fick smörgåstårta och en jättegod äppelpaj, så nu är jag proppmätt. Kom hem först strax innan tio, blev senare än jag trodde. Väl hemma igen diskade jag, orkade inte med röran i köket. Eftersom Per är sjuk vill jag inte att han ska behöva städa eller greja nu. Han är väldigt hes (låter som han är i målbrottet) och hängig. Tror han blir hemma från jobbet i morgon också. Men hoppas han blir frisk innan helgen, eftersom på fredag ska lillasyster sova över..

Poirot

Har varit dåligt på att uppdatera helgen känner jag. Men ska som vanligt försöka sammanfatta det viktigaste..

I fredags var det en hel del på jobbet, så var väldigt trött när jag väl kom hem på kvällen. Vi köpte hem kinamat och softade framför tvn en stund. Sen åkte vi till Susanne och Mats som var barnvakt, där vi kollade på film. Har för mig att den hette "The girl in the park" eller nått sånt, bra var den i alla fall. Blev en ganska sen kväll även om jag skulle upp och jobba på lördagen.

Precis som väntat var jag väldigt trött på jobbet på lördagen. Men det gick bra ändå. Väl hemma städade, diskade och dammsög jag, var så smutsigt överallt. Åkte även hem till mamma och dom en sväng, men var inte där så länge. På kvällen träffade vi alla Pers syskon. Dom fiskade kräftor, usch vilka äckliga djur! Det var ingen vacker syn när dom krälade på varande i en hink och såg allmänt läskiga ut. Jag är glad för att jag inte äter kräftor.

På söndagen begav vi oss först till Noramarken. Där köpte vi godis och grillad majskolv. Jag hittade faktiskt tre Esprite linnen också, då blev jag väldigt nöjd. Efter ca en och en halv timma på marken åkte vi mot Örebro. Där blev det ett kort besök på Ikea och Gina Tricot. På Ikea köpte vi stora(!) krukor till våra blommor i vardagsrummet, lite ljus, tavellister och annat smått och gott. Kvällen avslutades i Bråten, där vi blev bjudna på mat och fika.

Idag har jag gått över till det andra skiftet på jobbet, vilket gjorde att jag har jobbat sent istället för att sltua fyra. Dock började jag nio i stället för sju, vilket var skönt så här efter helgen. Såg mest fram emot kvällens nöje på tvn, Poirot. Älskar verkligen deckare, specielt engelska. Morden i Midsomer är en mycket uppskattat deckarserie hos mig. Har inte hunnit kolla igenom alla, men har kommit några avsnitt på vägen i alla fall.


Annars har vi hunnit plantera om en del blommor också. Köpte ju stora krukor på Ikea igår till blommorna i vardagsrummet. Blev jättebra efter vårat pysslande i floristandan här hemma. Skönt att få det gjort, så inte blommorna dör snart för att dom har för små krukor...

Vi håller även på att leta ny familjemedlem, en katt. Är nog mest jag som vill ha en, men jag tror inte Per misstycker. Sitter och kollar efter några söta ungar på blocket, citytorget och lokus varje dag nu. Hittade några som var sååå söta på blocket nyss, men dom kostade 7000 kr. Är lite väl mycket pengar att lägga på en katt tycker jag. Specielt när vi bara bor i en lägenhet..
  

RSS 2.0