Mycket.

Har (som vanligt?!) inte tagit mig in här på bloggen på ett tag. Senaste höjdpunkterna har nog varit att umgås. I helgen var vi hemma hos mamma en del och hälsade på. Sen har det blivit några kvällar hemma hos Mats och Susanne. Det är inte så lockande att sätta sig framför datorn när man kommer hem halv elva på kvällen, därför har jag inte hunnit blogga.

Annars var Per och jag inne i Örebro i söndags en sväng. Var längesen han var med mig in dit. Vi började trippen med en tre-rätters på Ikea. Vi åt vitlöksbröd, varmrätt (eller jag åt räkmacka XL) och jordgubbscheescake för endast 167 kr (tillsammans). Så vill man äta billigt för två är Ikea ett bra ställe. Dock är det inte lika mysigt som andra restauranger. Blev i alla fall en hel del inhandlat på marieberg. Hittade äntligen några tunikor, som jag letat efter länge. Per fyndade en del nya grejer på Hm, billigt och bra när man är student. 

      


      

Under kvällen idag har vi även haft Andreas på besök. Som just nu sitter och spelar tv-spel med Per, som vanligt. Vi har i alla fall kollat på Criminal Minds tillsammans.

I morgon får jag förhoppningsvis träffa Sara och Jockes lilla tillskott i familjen, den lilla mopsen Ami. Har äntligen träffat Elin och Mattias lilla bäbis Zacki, så söt!¨

Har även tagit lite bilder på våran fina nya dörr. Dock är våra lister runt om inte lika fina, bara väldigt gula. Lägger även upp en bild på hur fint det blev i köket när jag putsade fönstret och bytte gardiner.

      

Nytt

Idag har jag varit hurtig. Nu låter det som om jag har sprungit eller tränat, men det stämmer inte. Jag har varit hurtig här hemma. Under kvällen har jag dammsugit och våttorkat hela lägenheten, putsat fönstret i köket, samt bytt gardiner och duk i köket. Nu är det lite mera färg i köket, gardinerna är numera ljusgröna. Tyvärr har jag inte hunnit tagit kort på allt det nya, men förhoppningsvis kommer det i morgon. Är för trött nu..

Vi har även fått ny tamburdörr idag. Som tur var kunde Andreas komma hit över dagen och vakta Simba när hantverkaren var här. Han höll på hela eftermiddan, men nu sitter det en helt ny och fin dörr i hallen. Mycket fräschare med en vit insida nu. Dock syns alla "gula" lister mycket tydligare. Så det blir nog att måla lite om ett tag framöver.

Nu ska jag sova, är helt slut efter den här dagen..


Änglar och Demoner

Yes, äntligen har den börjat på bio. Änglar och demoner. Det var några år sedan jag läste boken, så jag kommer inte ihåg alla detaljer. Har till och med nästan glömt bort hur den slutade, vilket inte alls gjorde något. Även om inte filmen har fått så bra kritik, tyckte både Per och jag att den var bra. Den är lagom spännande och gåtfull. Det verkar som det är ganska många som går på bio en söndag. Igår var det nästan fullt i salongen (den visades i röda kvarn), vilket var vädigt roligt. Kul att folk här i stan gör något i stället för att bara sitta hemma och tråka.

Annars har det varit grilfest hos Anette och kalas hos Per syster i helgen. Grillfesten i lördags var mycket trevlig. Det var jag, Per och massa mc donalds-folk. Vi styrde upp riktigt god mat och drack gott. Blev ingen utgång, i stället hemgång vid ett-tiden. Såg slutet på ESC, det räckte. Kände inte alls att det var något måste att se den tävlingen. Samma sak varje år.

I morgon får vi äntligen nya ytterdörrar. Med vit insida. Det är lyx.

OBS! Detta inlägg skrev jag igår, men det gick inte lägga ut det förrens idag...

RIP Edie

Nu har det hänt, det vi alla INTE har väntat på. Edies bortgång i DH. Eller ja, man fick inte veta med säkerhet i slutet av dagens avsnitt att hon verkligen är död. Men tyvärr är det så, eftersom man länge vetat att hon ska lämna serien. Tyvärr var det tydligen redan dags för hennes bortgång. Men men, vi överlever nog. Kanske.

Som sällskap till DH hade jag Anette, som alltid (nästan). Denna gången var vi hemma hos mig, där jag serverade te och nybakta scones. Det var så längesen jag åt scones, det var jätte gott och busenkelt att göra.

Annars har Per och jag varit nere på stan en sväng och köpt presenter till Sofie. Hon fyller hela 6 år i morgon, den lilla skrutten. Tror hon blir nöjd med alla paketen hon kommer att få. Hoppas det i alla fall.

Nu väntar sängen och min bok.
God natt.

Marieberg

Nu är allt inhandlat inför studenten för Andreas del när det gäller kläder och skor. Vi åkte in till Marieberg idag och shoppade en del. Även om vi mest kollade på saker till Andreas, hann jag med att köpa några saker sista timmen. Blev en tröja + bälte från MQ, ett linne + solglasögon från HM och en duk från Village. Är supernöjd med duken, passade perfekt på bordet i vardagsrummet. Är väldigt nöjd med kläderna också, men duken var nog det bästa köpet idag. Andreas kom hem med desto mer: två par skor, fyra t-shirt, en tröja och underkläder. Kul att man kan hjälpa till ibland och inte bara shoppa. 

       

Annars känns det som helgen har gått väldigt fort. I fredags var jag hemma hos Susanne medan grabbarna var ute. Vi hade det trevligt, skönt att bara ta det lugnt. Igår jobbade jag och efter det, åt jag på stan med pappa + en del av familjen. Det var riktigt gott, längesen jag åt med dom ute. På kvällen kom Andreas hem till oss och sov över (eftersom vi åkte till Örebro idag). Vi kollade på Butterfly effect, den var mycket bättre än jag trodde innan. 


I morgon är det måndag... ge mig mer helg!   


Lite bilder från när vi var ute med Simba (bättre sent än aldrig....)

     

          

Dressman

Antar att rubriken är lite frågande, eftersom det är ganska självklart att jag inte brukar ha så mycket med Dressman att göra. Men idag har jag faktsikt varit där. Men inte för att köpa kläder till mig. Bror behövde lite hjälp med studentklädsel. Jag passade på att sluta redan vid två idag, så vi skulle vara nere på stan i tid. Det tar en stund att prova kostym och det som hör till. Tyckte vi fick bra hjälp av personalen, dom kan verkligen sitt jobb. Det slutade med att vi kom därifrån med en svart kostym, vit skjorta, blå slips, blå "ficknäsduk" , finstrumpor mm. Jag tyckte att det blev riktigt bra. Hoppas Andreas är nöjd, det är huvudsaken.

Annars har jag mest grejat här hemma i veckan. Har varit och storhandlat så vi har mat i över en vecka framöver. Efter lite inspiration från Anette har jag även gjort en matlista. Jag satte mig ner i tisdags och planerade vad vi ska äta i nästan två veckor framöver. Det är så mycket skönare när man ska handla då. Slippa få hem en massa onödigt och åka till affären flera gånger i veckan.

Jag har även satt upp lite tavlor i "tredje rummet" nu under kvällen. Så nu är nog alla tavlor uppe som vi har hemma. Vet inte hur länge tavlorna bara har stått, utan att kommit upp på väggen. Men nu har jag äntligen tagit tag i det. Börjar likna ett mysigt hem här hemma mer och mer nu. Låter som vi lever i en tom lägenhet med kala väggar, men så är det verkligen inte. Men det börjar redan bli trångt med alla grejer.

Imorgon är det fredag. Vi ska ha två prao-elever på jobbet en sväng, kan bli intressant. Kvällen kommer jag nog spendera hemma hos Susanne med god mat och tv-mys.

4 maj

Klockan är redan sent och det är snart läggdags. Känns inte som om jag har hunnit göra något idag. Kom hem först vid halv åtta, då vi hade möte på jobbet. På vägen hem stannade jag på OkQ8 för att inhandla dagens aftonbladet. Idag fick man en resebok från Lonely Planet på köpet. Passande nog var det London som var först ut i samlingen. Det tackar man inte nej till. Ytterligare en guidebok med London. Man kan aldrig få för mycket av den staden. Längtar tillbaka..


Eftersom det var så tråkigt väder igår passade jag på att göra tråkiga saker här hemma. Tog upp massa vintersaker på vinden, städade ur garderober, diskade mm. Mot kvällningen lyxade jag till det genom att göra en bärpaj, som vi tog med till Mats och Susanne. Jag var helt slut på kvällen efter allt stökande. Just innan vi skulle gå och lägga oss kom jag på att vi måste deklarera. Så det är också avklarat nu. Jag får betala tillbaka. Så tråkigt. Men men, förra året fick jag tillbaka massa pengar, så jag ska väl inte klaga allt för mycket.

Maj

Tiden går så fort, det är redan maj. Senaste dagarna har vi hunnit med en hel del. Valborgsmässoafton spenderades i Bråten med några från Pers familj. Kvällen bestod av grillning, en flaska vitt och massa prat. Dock var alla utom Per (som hade varit ledig på dagen) lite sega. Men det slutade med hemärd strax efter midnatt.

Det var jätteskönt att vakna upp igår och inse att det är fredag och att man var ledig. Hur skönt som helst. Tog det lungt på förmiddan och bara njöt av ledigheten. Strax efter tolv gick jag ut och la mig på gräsmattan utanför lägenheten. Det dröjde inte länge innan jag tog av mig till bikini. Under tiden när jag låg där fick jag lite besök av pappa och Mia, även Andreas var hemma hos oss en sväng. Vid tre bestämde jag mig för att gå in och hämta med mig Simba ut. Tycker så synd om honom som behöver vara inne i lägenheten. Han fick i alla fall komma ut i nästan en timma igår. Kvällen bestod av grillning med Sofie och Per här hemma, samt humorgalan.

Det var först under kvällen igår som jag upptäckte hur röd jag hade blivit efter att ha legat i solen. Jag ser ut som en stoppskylt. Är jätteröd i ansiktet, på armarna, magen och låren. Det är ganska bra gjort att bränna sig när det bara är början av maj. Men jag lyckas alltid bränna mig. Jag blir röd eller förblir blek. Suck.

Idag har vi varit nere på marken en sväng. Dock köpte vi inget på själva marken. Ville köpa grillad majs men såg inget ställe som hade det. Vi åt i alla fall på Som hemma, mums. Tog även en promenad till ÖoB och elgiganten. Känns bra att även idag ha varit ute mycket i värmen. Dock har jag inte varit så mycket i solen med min bränna. Det gör ont..

Ikväll blir det nog lungt. Per har match i morgon, så det blir i alla fall inget festande..

RSS 2.0