Senaste tidens händelser

Har inte haft tid/chans att skriva på ett tag nu. Tänkte i alla fall försöka sammanfatta de senaste dagarna som gått..

I lördags åkte vi till min faster på dagen och hade lite "släktträff". Kändes mest som om vi åt en massa. Kul att träffa alla, specielt Frida som snart flyttar till Norge. Som alla andra dagar var det väldigt varmt, så vi höll oss mest i skuggan för att orka vara ute. Senare på kvällen gick vi ner till torget och åt kinamat med Anette. Det var väldigt mysigt. Åt tre små rätter och till efterrätt blev det friterad banan med glass. Mums. Älsk och jag promenerade hem vid halv tio och tänkte se film. Vi hade hyrt Jumper, men det slutade med att vi kollade på en jättekonstig film på ettan. 

Söndagen var inte alls rolig till en början. Hade planerat att åka till Mölle för att sola och bada på dagen, eftersom vi skulle till stugan på kvällen. Men efter att vi stannat på Nöjesbutiken för att köpa godis ville inte bilen starta igen. Efter ett tag tog vi oss ut till Mölle med lånad bil och jag tog årets första dopp. Det var väldigt varmt i vattnet för att vara Sverige, vilket var skönt. Seneftermiddag och kvällen spenderades ute i stugan med kalas för mamma. Kul att träffa lillsyrran en sväng. Även där blev det mycket äta och fika. Mycket mer hanns inte med på söndagen. 

Igår var det jobbdag igen. Det var tungt att gå iväg och jobba efter en så härlig helg i solen. Men det var ganska mycket att göra, så arbetsdagen kändes kort. Kvällen spenderades i Bråten med (nästan) hela släkten till älsk, även då med kalas. Så återigen blev det fika. Väl hemma på kvällen satt vi och tittade ut på alla blixtar som var runt omkring. Riktigt ruskigt väder. Jag tycker det är lite läskigt att sova när det blixtar, men var så trött så det gick ganska snabbt att somna ändå.

Förutom att jobba idag så har jag inte hunnit med så mycket. Tänkte göra en lasange lite snabbt. Det blev inte som jag hade tänkt mig, mycket stök och disk. Men slutresultatet blev mycket bra. När jag väl var klar med allt stök var det dags för Morden i Midsomer, sommarens bästa deckarserie. 

Nu får det bli sängen, börjar tidigt imorgon.   

Sweeny Todd

Både idag och igår har det varit väldigt varmt på jobbet. Har inte orkat göra så mycket, har bara varit trött. Det kanske är skönt med denna värme om man inte behöver ha på sig arbetskläder (långa byxor, strumpor, t-shirt mm). Man får inte så mycket färg av att jobba hela dagarna, vill i stället ligga i solen och njuta. Känner mig så blek. Men i morgon hoppas jag kunna hinna sola någon timme i alla fall. På eftermiddan blir det grilla med familj/släkt.

Igår var jag helt slut efter jobbet, orkade bara ligga i soffan. Men efter en stund blev jag uttåkad och ville åka nånstans. Det slutade med att vi hyrde film, Sweeny Todd, och åkte till Bråten. Filmen var väldigt speciell. Ganska tragisk, men ändå bra. Dock tyckte jag inte om de scener med allt blod. Vi passade även på att köpa PIP-biljetter när vi var på Nöjesbutiken. Är ju mindre än en vecka kvar till det är dags. Blev en trevlig men sen kväll.

                 
Nu ikväll har jag varit hos Sofie och slappat. Kollade på Jiddra inte med Zohan. Den var sådär, rolig ibland men ganska seg. Skönt att komma iväg en sväng i alla fall. Tror jag ska krypa ner i sängen nu om jag ska orka upp och sola imorgon.

Gonatt.

Skor från Asos

Igår händet det inte mycket. Jobbet var som vanligt och väl hemma hann jag inte göra så mycket. Diskade, lagade mat och städade en del. Men kollade i alla fall på Morden i Midsomer. Men tack vare friidrotten så var det en timma senare än det brukar. Det var lite jobbigt.

Idag på jobbet har jag mest pysslat i affären och "städat". Inte alla som har öga för hur saker och ting ska hänga eller exponeras. Dock kände jag mig väldigt hängig och trött i kroppen. Vet inte om det berodde på värmen eller dålig sömn. Efter jobbet åkte jag ner på stan en sväng. Hann inte in i så många affärer men köpte i alla fall ett linne på hm. Köpte även några små saker till mamma som fyller år på fredag.

Vid sju-tiden kom Sofie över och hälsade på. Vi åt en bärpaj, som jag slängde ihop lite snabbt och kollade på kläder. Letade lite på Asos som vi ska beställa ifrån. Eller ja, jag ska bara ha ett par skor. Vi ska beställa likadana skor :) Väldigt speciella, förhoppningsvis har ingen annan i stan några liknande. Sofie ska beställa lite annat också, men det får räcka med ett par skor för mig. Ska nog beställa lite från Hm också. Vill inte köpa för mycket höstkläder så här mitt i sommaren. Vill gärna ta en dagstur till Stockholm senare i augusti eller början av september.

          


Ska nog kolla på Prodject Runway nu en stund innan jag lägger mig. Eller om jag ska vara duktig och städa...

Handla och tvätta.

Med tanke på hur sent vi kom i säng igår, så är det inte så konstigt att jag varit väldigt trött idag. Var ganske mycket att göra på jobbet. Men det är skönt, för då går tiden fortare. Tror att både Elin och jag var sega idag. Längtar redan till nästa års semester. Blir tråkigt när Elin slutar på jobbet till hösten. Då är vi inte så många under 30 år. Men men, jag överlever nog. 

Efter jobbet började jag och älsk tvätta. Idag hade vi sju tvätmaskiner att ta hand om. Blir en del när man bara kan tvätta en gång i veckan/varannan vecka. Tycker det är så dåligt att vi är så många lägenheter som delar på våran tvättstuga. Man får vara glad om man får en ny tvätttid inom en vecka. I mellan tvättarna passade vi på att storhandla på Kronhallen. Vore mycket roligare om man fick bränna 900 kr på kläder i stället för mat. Nu borde vi klara oss med maten den här och början på nästa vecka, hoppas jag. Hela frysen är proppfull med mat. Vill verkligen ha en "hel" frys, eftersom vi bara har en liten kyl/frys.

Nu på kvällen har vi även hunnit grilla flintastek och korv. Till det fick det bli färskpotatis, mycket gott. Min bror kom hit för att äta och spela PS3 med älsk. Själv har jag suttit och spanat på massa inredningsshoppar online. Har hittat en fin vinhållare som jag är lite nyfiken på. Får se vad ekonomin och älsk säger. Fast jag vet inte riktigt vart vi sa ha den, kanske i köket.



Nu ska jag hänga lite tvätt och sen får det nog bli dags för sängen.

Helgens händelser

Har inte orkat/hunnit skriva förrens nu. Egentligen borde jag sova så här sent på söndagskvällen, men är inte trött. Har i stort sett bara slöat hela dagen idag. Får ta och krypa i säng när jag är klar med min sumering av helgen.

I fredags kväll åkte vi till Bråten, älsk följde också med. Susanne och jag kollade först på repriser av Paradise Hotel, som vi även gjorde förra fredagen. Kollade bara på nått avsnitt när det gick på fyran, fastnade aldrig för den serien. Det är verkligen bara desperata och kändiskåta personer som ställer upp på något sådant. Efter Paradise satte vi på ett avsnitt av Morden av MIdsomer (mycket bra serie). Hade tyvärr sett det avsnittet, men kom inte ihåg vem mördaren var. Blev en mycket senare kväll än det var tänkt, kom hem vid halv två. Då var det bara att gå och lägga sig och sova, skulle ju upp och jobba klockan nio på lördagen.

Väl när det var lördags morgon vaknade jag en timma innan klockan och trodde jag skulle gå upp då. Efter en kvart upptäckte jag att jag vaknat alldeles för tidigt. Hann i alla fall sova 40 min innan det återigen var dags att gå upp. På jobbet gick det hyffsat snappt. Dock var jag väldigt hungrig, orkade inte äta så mycket till frukost. När jag väl kom hem var jag väldigt trött och hungrig. Älsk och jag åt lite och sen gick jag till min underbara vän Anette. Vi åt lite glass, kollade på en film på tv och pratade. Var skönt att träffas, hinner inte det allt för ofta, tyvärr.

Vid halv sju tiden kom Mats och Susanne. Vi grillade och gjorde oss klara inför kvällen. Vi fick mer folk på besök som drack och umgicks. Det var trevligt och gott med drinkar. Vid elva tiden begav vi oss till en annan fest. Det var katastrof och vi tjejer trivdes inte alls. Men men, efter en stund gick vi till statt. Suss och jag umgicks i stort sett hela tiden där, det var trevligt. Det blev en sen natt med mycket alkohol.

Idag, söndag har vi som sagt var med bara slappat. Älsk beskrev mig som soffans accessoar för dagen, med tanke på all tid jag spenderade där. Vi var i alla fall duktiga att städa och diska direkt efter frukosten. Efter en stund kom älsks syster med barn på besök en sväng. Skönt att få vara lite social under dagen i alla fall.

Nej, nu är det dags för sängen, börjar ju klockan sju imorgon. Kommer inte kunna somna men måste i alla fall försöka. Godnatt. 

Ny kläder på hm.se

Idag är det fredag, vilket är väldigt skönt. Som alltid på fredag är jag trött och seg. Känns verkligen att man är tillbaka på jobbet, ingen semester här inte. Men än är det inte helgledigt för mig. Jobbar imorgon, men bara fyra timmar. Önskar att jag fortfarande hade semester. Man blir så trött på kvällen när man har jobbat.

Ikväll ska jag nog till Susanne i Bråten. Vet inte om älsk ska med eller om han ska träffa några andra kompisar. Men det blir nog inte så sent ikväll eftersom jag ska jobba i morgon. Ska bli skönt att komma iväg en sväng i alla fall.

Har spanat på lite nya käder på hm.se som de lagt upp. Fast det känns lite konstigt att köpa höst/vinter kläder så här sommaren. I år ska jag i alla fall köpa minst en ny höst/vinter jacka. Har hittat några alternativ på hm. Funderar på att beställa en väska och kofat också.

                                                                                 

Sommarväder?

Idag har det inte hänt så mycket, i alla fall inte efter jobbet. Har mest suttit i soffan, kollat tv eller suttit vid datorn. Hinner inte göra så mycket när man slutar jobbet klockan sex. Oftast är jag hemma tjugo över sex, sen ska man byta om och fräscha till sig innan man kan göra nått annat. Har i alla fall varit och tagit ut pengar så jag kan fylla på mitt busskort i morgon. Lagom när jag hade lämnat lägenheten började det självklart regna, så typiskt! Men men, fick men en kort (väldigt kort) promenad i regnet.

Det känns inte alls som mitten på juli pga vädret. Det ska inte vara 18 grader och mulet ut när det är sommar. Visst om det regnar nån gång ibland, men då ska det inte vara så kallt. Jag vill ha värme! Hade både tjock tröja och jacka (iofs tunn) när jag var ute förut. De flesta jag mötte kom i t-shirt, max tröja. Förstår inte varför just jag har så lätt att frysa. Eller så är jag extra kräsen, som med allt annat... 

Nu är det dags för sängen.
God natt 

Vilken underbar film!

Borde egentligen gå och lägga mig nu, men börjar inte förrens nio imorgon. Filmen (Mamma Mia) var helt underbar! Kan verkligen rekommendera den om man vill skratta och gläjdas i ca två timmar. Har inte skrattat så mycket till en film på länge. Den var komisk, romantisk och lite, men ytterst lite dramatisk. Men framförallt var den musikalisk. Det är svårt att förstå hur dom lyckats göra så många bra låtar. Om ni inte sett filmen, se den! 

Blir att sitta uppe en liten stund till innan det är läggdags. Kanske spana in lite kläder eller skor på nätet, som man kan drömma om inatt :) 


Mamma Mia

Är precis hemkommen efter en dag på jobbet. Ganska mycket att göra idag, vilket gör att tiden går fortare. Känns inte alls som onsdag, dagarna har gått så fort. Har redan hunnit jobba tre dagar efter semestern. Är så avundsjuk på alla som har semester kvar. Vill inte börja jobba redan. Nu känns det ju redan som sommaren är slut, mycket tack vare att jag hade tidig semster i år. Suck.

Tänkte ta en promenad till kronhallen snart och handla lite. Efter det blir det att laga mat till älsk kommer hem. Får nog bli köttfärssås och spagetti på menyn idag. Önskar vi kunde ha en egen kock som lagade all maten. Har beslutsångest i stort sett varje dag om vad vi ska äta för mat.

Senare ikväll blir det bio med Sofie, hennes mamma och min mamma. Vi ska se Mamma Mia. Har ingen aning om vad den handlar om, men har hört att den ska vara bra. Dock har jag svårt att bestämma mig för om jag ska äta popcorn eller godis till bion. Får se hur mycket godiset på kronhallen lockar. Kanske ger en rapport om vad jag tyckte om filmen senare ikväll, beror på hur trött jag är.


Bloggfällan

Nu sitter jag här. I bloggfällan. Trodde aldrig jag skulle börja blogga. Förstod inte varför jag skulle visa/skriva om min vardag för alla andra. Men nu är det dags. Jag ska börja blogga. Till hjälp har jag min underbara vän Hp Pavilion Special Edition. Måste få skryta lite :)

                                       

Ville egentligen bara säga välkommen till min blogg. Hoppas ni kommer att trivas.

RSS 2.0