Som hemma.

Efter jobbet idag åkte Per och jag ner till stan. Tog en sväng på Hm, där det inhandlades en godbit. Får se om det kanske kommer en bild senare ikväll eller om någon dag. Måste nämnligen springa ner till tvättstugan snart. Vi lyxade även till det genom att äta på Paris (som hemma). Precis som vanligt blev det en kycklingbaguette för min del. Den är så god.

Senare ikväll ska jag över till Anette en sväng. Vi ska kolla på Desperate Housewives tillsammans. Men först är det tvätten som kallar.


Helgen.

Snart är helgen över och söndagsångesten är här. Varför måste helgen alltid gå så fort?

Ifredags var i alla fall Anette här på kvällen och höll mig sällskap. Efter många om och men kom Per sent iväg på fest. Vi åt god mat och kollade på Lets Dance. Tyckte både Magnus och Laila var duktiga. Men jag var väldigt imponerad av Lailas shownummer. Riktigt mäktigt. Efter att Anette hade gått hem, slötittade jag lite på tv innan jag gick och la mig och läste. Känner inte att jag har haft varken ork eller tid att läsa i min bok på länge. Men nu är det inte så många sidor kvar. Bara att ladda inför nästkommande bok.

Eftersom jag jobbade går var det bara att gå upp tidigt. Var jättetrött innan jag väl kom iväg hemifrån. Resten av dagen tog vi det bara lugnt. Jag låg i soffan och kollade på mtv halva eftermiddan. Till slut bestämde vi oss för att göra oss i ordning, samt äta pizza. Först hade vi tänkt hade lite fest här hemma, eftersom jag fyllt år. Men eftersom det i stort sett inte var någon som kunde komma, skippade vi festen. Istället kollade vi på Robinson (en del av tiden i mörker) och sedan gick vi över till en arbetskamrat till Per, där det var fotboll för hela slanten. Men det var trevligt, drack lite och tog det lungt. När vi kom hem en stund efter tolv var det bara att ställa fram klockan en timma och gå och sova.

Jag tog en riktigt lång sovmorgon idag. Låg länge kvar i sängen och gosade med Simba. Senare på eftermiddan åkte vi hem till mamma där vi fick våfflor. Gott. Spelade lite spel med Sofie och bara tog det lungt. Andreas följde med oss hem och nu sitter dom och spelar tv-spel, som vanligt. Får se om jag kanske kollar ett avsnitt av the Hills.

Äntligen

Äntligen har jag haft lite tid över nu under kvällen. Direkt efter jobbet idag kom Pers syster med man och grattade mig i efterskott. Fick massa fina ljus från Partylight. Väldigt uppskattat. Vi fikade och hade det trevligt. Nu är det inte mycket kvar av allt mitt bakande. Eftersom dom kom redan innan klockan sex blev dom inte här så sent. Så under kvällen har jag pysslat lite och städat lite här hemma. Har rensat ur kylskåpet och lite skåp i köket. Skönt att äntligen få det gjort. Efter det passade jag på att ta lite bilder på födelsedagspresenter och inhandlandet från Örebro, som kommer upp här senare i inläget. Dock får ni stå ut med att en del bilder inte är så superbra. Var svårt att få bra bilder på bl a smyckena.

Nu ska jag försöka sammanfatta senaste tiden. Börjar med fredagen då jag var ledig. Tog en sväng själv in till Marieberg. Innan jag åkte från Karlskoga passade jag på att utnyttja mitt presentkort på Grönfeltsudden. Blev en glasskål, påskte och lite strössel. Har tyvärr inte tagit några kort på detta. Strax innan lunch var jag inne i Örebro. Började för en gång skull med Skopunkten och Ikea. Från Skopunkten slank det med ett par svart och helt underbart fina sandaler, som jag tror kommer slitas rejält på i sommar. Tyvärr var tavlorna som jag spanat in på Ikea slut när jag kom dit. Men då har jag en anledning till att åka in en sväng dit snart igen. Fick i alla fall med mig en papperspåse med lite smått och gott därifrån. Tog en sväng inne på nyöppnade Chilli som ligger vid Marieberg Syd. Blev riktigt imponerad. Hur snygg och luftig affär som hellst (något för dig Jimmy). Det fanns mest mörka och lite mer robusta möbler. Inhandlade två riktigt snygga kuddar som nu ligger i soffan i vardagsrummet. Väl inne på Marieberg blev det inte så mycket inhandlat. Lite småsaker från Hm och en jättesnygg klänning från Gina Tricot. Kvällen blev lugn med Lets Dance och film.


  

  


På lördagen var det dags för första kalaset för mig. Det var mamma & co som kom för att gratta. Hade gjort en ny paj (recept från Leila) som blev helt okej. Bjöd även på Tigerkaka, Schackrutor och Chokladbollar. Fick fina blommor, underlägg, parfym (Britneys nya), samt biljett till Ladies Night I Örebro till hösten. Efter kalaset visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på. Det slutade med att vi gick på bio med några kompisar. Slumdog Millionaire var det som visades. Förstår att den har fått många Oscars, dem var riktigt bra. Efter bion åkte vi till Jimmy en stund för att spana in nya Robinson. Svårt att veta vad man ska tycka efter bara ett avsnitt, men det blir nog att kolla på när man har tid.





Annars har det varit kalas söndag (Pers sida), måndag (Anette och Sofie), tisdag (Pappa & Co), samt idag (Pers syster). Har fått massa fina presenter. Bl a ett mycket fint halsband (Pilgrim) av Per, en til "ring" till mitt "vita rummet halsband", fina skålar, presentkort och pengar.


 


  


Enda dagen den här veckan det inte har varit kalas, var igår då det var bowling med jobbet. Vi blev bjudna på mat, dricka och bowling i Degerfors. Det var trevligt. Drack i alla fall två Xider. Dock gick det inte så bra med bowlingen. Som vanligt.

Imorgonkväll blir det nog myskväll med Anette, då Per antagligen ska ut en sväng.

21 år

Har inte hunnit skriva något på väldigt länge. Det beror på att det har varit så mycket annat just nu. Bland annat har jag hunnit bli 21 år. Så det har varit en hel del bakning och kalas. Vill bara tacka alla som varit här och grattat mig och för alla fina presenter.

Återkommer nog på torsdag då jag förhoppningsvis har lite mer tid över.


Beck.

Passar på att blogga lite i nyhetspausen i Beck. Har inte hunnit det i helgen. Det har varit fullbokat. Ifredags hann jag inte vara hemma länge efter jobbet innan det var dags att åka på kalas. Denna dag var det för att fira Pers systers man (även om han fyllde i lördags). Blev bjudna på god mat (chili con carne) och efterrätt (päron med smält choklad). Dock var det jag som fick köra hem så det fick bli cola under kvällen. Efter maten hamnade vi i soffan framför Lets dance och Singing Bee. Det var trevligt, var ett tag sen vi var ute hos dom och hälsde på.

Igår var det jobb. Var hur trött som helst när jag skulle gå upp. Men väl på jobbet piggnade jag till. Fick en mycket trevligt förfrågan av Sofie om jag ville luncha på Paris och det säger man ju inte nej till. Så väl hemma från jobbet var det bara att byta om och åka ner till stan. Innan jag mötte upp Sofie, träffade jag Frida och hennes kille, samt Elin och Mattias. Hann i alla fall prata en kort stund. Som vanligt åt jag en kycklingbaguette på Paris. Det är sååå gott. Var lika trevligt som vanligt att luncha där med Sofie.

Efter stan fick jag skynda mig att göra mig i ordning för ytterligare ett kalas. Denna gång var det mormor som hade fest, hon fyllde 65 i veckan som var. Stannade där hela kvällen. Förstår inte hur vi fick plats alla 20 i deras lilla hus. Träffade många som man i vanliga fall inte ser. Det var kul att se hur har det och förändras. Efter festen åka Andreas med Per och mig hem för att sova över. Så vi satt uppe en liten stund innan vi gick och la oss. Som vanligt spelade dom tv-spel medan jag sitter vid datorn eller bara tittar på.

Imorse åkte Andreas iväg och spelade match i Kristinehamn. Per och jag tog en riktigt lång sovmorgon (middag). Efter att ha slappat en stund framför tvn, bestämde vi oss för att ta en promenad i det fina vädret. Precis när vi skulle gå ut, kom Andreas tillbaka. Men han stannade hemma medan vi gick ut. Det var jätteskönt att komma ut, specielt eftersom det var så varmt och soligt. Innan vi gick hem, gick vi förbi Kronhallen och handlade lite. Köpte varor så vi kunde göra hemmagjord pizza och äppelpaj. Det var jätte gott! Längesen jag åt äppelpaj.

 

Nu under kvällen har vi tvättat. Hade massor med tvätt efter att Simba varit dålig (kastreringen). Så det har tvättas både mattor och sängkläder. Samtidigt har jag kollat på Beck och killarna har spelat tv-spel. Så nu är det dags att återvända till tvn. Beck har börjat igen.

Kastrering

Idag har jag varit med Simba hos veterinären. Han har kastrerats, eller tagit bort kulorna som Sofie (lillasyster) säger, samt öronmärkts. Som vanligt gnällde han i bilen på vägen ner till stan. Känner mig så hemsk som tvingar iväg honom när han skriker. Väl hos veterinären var han lika nyfiken som vanligt. Men det är ju inte så konstigt med tanke på alla dofter som finns där efter alla andra djur.

Jag fick sitta och vänta utanför medan dom "opererade". Det var nog lika bra, med tanke på hur illa jag mådde av att bara tänka på vad dom gjorde där inne. Blev helt svag och yr i huvudet. Som tur var gick det snabbt. Dock var det lite läskigt när jag fick gå in till Simba. Han var bedövad och låg och sov, med öppna ögon! Usch, han såg ju död ut. Men var förvarnad om att ögonen skulle vara öppna, så det kom inte som en chock i alla fall.

Hela kvällen har varit konstig, eftersom Simba bara sovit. Har varit så tyst och lugnt. För lugnt. Men det kan vara skönt att få ha det så ibland också.  

Annars har pappa varit här under kvällen. Han har mätt och planerat lite saker vi ska fixa här hemma. Nu ska vi få ordning på synliga saker som behöver fixas. När man har levt med det så länge, tänker man inte på det. Ska bli skönt att få lite bättre ordning.

Nu är det dags för sängen. Ska lyfta med mig Simba in till sägen. Han har vaknat till men är fortfarande inte helt stadig på benen. 

Imorgon är det kalas. Igen. 

Onsdag 11/2

Äntligen har jag klippt mig! Var hos frissan igår efter jobbet. Är så skönt att bara sitta och bli ompysslad i två timmar. Trivs bra med min frisör. Hon pratar lagom mycket och är bara några år äldre än mig. Som vanligt klippte jag upp håret ganska mycket, samt färgade det. Men nu har vi börjat lägga i två färger. Har även lite svart "under håret". Men det är mest för att ge lite olika nyans och skiftningar i håret. Är mycket nöjd efter mitt besök.

Efter frissan åt vi lite mat innan det var dags för kalas. Igen. Den här gången var det Pers systers dotter som fyllde 6 år. Så återigen blev det tårta. Till helgen är det dags igen. Två kalas väntar på oss.

Idag hämtade Per och Andreas upp mig på jobbet. Vi åkte och handlade på Kronhallen, eftersom det är 10-kronorvecka. Vilket är uppskattat hos oss. Sedan dess har vi ätit Nachogratäng (mums!) och kollat på Arga snickarn och Leila på landet.



Har äntligen tagit kort på det jag köpte i lördags. Två linnen på Hm. Betalade endast 99:- för båda två, vilket jag anser är ett mycket bra kap.


Även min nya bikini som kom hem i brevlådan från Hm förra veckan fick vara med på kort. Älskar den redan, även fast jag inte hunnit använda den än

.


Kalas

Idag fyller Anette år, vilket firades med kalas. Jobbade sent, men gick över till henne så fort jag hade duschat och ätit. Hade köpt en "tekupa" och presentkort på Bokia som present, vilket jag tror uppskattades. Smakade på massa mumsiga kakor och fikabröd som hon hade varit duktig och gjort. Så nu sitter jag här och är proppmätt.

Vad har hänt annars på sistonde då?
Jo..

Ifredags åkte jag direkt hem till mamma på kvällen. Per var ute med jobbet en sväng (även om han inte jobbar så mycket nu). Så i stället för att sitta själv hemma, spenderade jag kvällen hemma hos mamma. Vi kollade på Så ska det låta och filmen på ettan, Efter bröllopet. Var en mysig och trevlig kväll.

Eftersom vi ska på en del kalas framöver, åkte vi till stan en sväng på lördagen för att inhandla lite presenter. Hann in en sväng på Hm också, där det inhandlades två linnen. Får se om jag hinner lägga upp bilder på dom i morgon. Har även fått min bikini från Hm som jag beställde i Januari. Är helnöjd. Den kommer att användas flitigt i sommar. Även den kommer det en bild på snart. Bara jag får lite tid över.

Lördageftermiddag spenderades ut hos pappa, där det var kalas. Kul att träffa alla en sväng. Vilket det kommer bli mycket av framöver, det är många att fira nu. Mig om två veckor.. På kvällen blev det party några hus bort. Det slutade med utgång, vilket inte var planerat. Men det var trevligt. Det var väldigt mycket folk på statt. Har ingen aning varför. Hälsade på lite gamla klasskompisar, så det var kul.
 
Söndagen spenderades främst i soffan. Det var längesen vi hade en riktigt slappardag. Det behövdes. Vi lagade inte ens mat. Det fick bli Sibylla. Dock gjorde vi i alla fall matlådor till början av veckan. Även kvällen blev lugn. Andreas kom och spelade lite tv-spel med Per, medan jag bara tog det lugnt.

Imorgon är det återigen dags för kalas. Men det bästa av allt är att jag ska klippa mig och färga håret. Äntligen.


Möte.

Idag kom jag hem sent. Vi hade möte på jobbet som slutade klockan åtta. Då var det bara att åka hem och hämta inköpslistan, för att sedan åka till Kronhallen. Frysen och kylen behövde fyllas på. Hann lagom ta mig igenom affären och komma ut med tre stora kassar precis när dom stängde. Så nu är frysen i stort sett fullproppad med matvaror. Men som vanligt när man kommer hem, är det alltid något mer man upptäcker att man skulle ha köpt. Idag fick ett packe chilihamburgare komma med hem för testning. Får se vilken dag vi provsmakar. Hoppas dom är goda.

Har som sagt var inte hunnit med så mycket mer än jobbat och handlat idag. Dock slutade jag fyra och mötet började inte förrens åtta. Så jag la mig i massagestolen en sväng, vilket var jätteskönt. Hade tagit med min bok (andra Stieg Larsson boken) som jag spenderade resterande tid med innan mötet.

Nu ska jag rensa tvätt inför morgondagens tvätting. Suck

Desperate Housewives

Ikväll var det äntligen dags för den efterlängtade säsongsprämieren (eller ja, i Sverige i alla fall) av Desperate Housewives. Kan gissa att det var fler än jag som satt klistrade framför tvn. Precis som vanligt innehöll avsnittet intriger, skratt och mord. Ibland sitter man helspänd och är rädd att det är "fel person" som ska dö. Ikväll var det som tur var ingen viktig. Man vet aldrig, dom har chockat förut med olyckor och mord. Det är nog därför jag tycker så mycket om serien, man vet aldrig riktigt vad som ska hända. Därför är det alltid lika spännande. Eller så sitter man och skrattar igenom hela avsnitt och bara ler.

Längtar redan till nästa tisdag..

Träning

Min nya måndagstradition har blivit att träna MRL på träningslagret. Riktigt skönt att komma iväg en sväng och få röra på sig. Känner redan att träningsvärken kommer att komma snart. Dock märks det att jag endast varit på passet två gånger. Det blir lite felsteg och borttappning ibland. Men om några gånger är det nya kombinationer. Så då går det förhopningsvis lite bättre.

Annars har jag inte hunnit med så mycket mer idag, förutom att träna och jobba. Sitter just nu och kollar på Prodject Runway, som hade säsongstart idag.

Imorgon börjar Desperate Housewives. Äntligen!


Män som hatar kvinnor

I fredags var vi på bioprämieren av Män som hatar kvinnor. Jag läste boken nu i Januari, så jag visste ju hur den skulle sluta. Tyckte filmen var bra. Även om dom har tagit bort och gjort om lite, om man jämför med boken. Per tyckte dock att filmen var seg, men han har inte läst boken. Skådespelarna var jättebra, specielt hon som spelar Lisbeth.

Tidigare under fredagskvällen var vi hemma hos mamma och hälsade på. Även mormor och morfar var där. Vi åt jättegod mat och kollade på tv. Dock hann vi inte se så mycket av Lets dance eftersom vi skulle på bio.

Efter jobbet igår åkte vi direkt till Karlstad på kalas hos Pers bror. Kul att träffa alla. Barnen var riktigt söta och busiga. Synd att vi inte träffas så ofta, men det är en liten bit att åka. Kvällen spenderades i Hyttfallet hos Per syster. Kollade melodifestivalen (lika dåligt som vanligt) och Natt på museet.

Idag har vi varit jätteduktiga och grejat massor här hemma. Vi har satt upp fönsterlampor i köket och sovrummet, dammsugit, bytt gardiner i vardagsrummet, diskat mm. Skönt att få lite nytta gjort. Vi är så duktiga.

Nu ska jag återgå till Beck.

RSS 2.0